top of page

Locuinta Multifunctionala | Proiect A05

Un nou standard ce defineste utilizarea spatiului asa cum nu credeai ca poate fi posibil!


Locuinta unifamiliala desfasurata pe doua niveluri ce pastreaza formele traditionale.


La parter regasim o zona de zi pentru intreaga familie, living si dining cu acces catre terasa, bucatarie si camara, grup sanitar, precum si o baie ce deserveste cele trei dormitoare. Separat, in mansarda se regasesc alte trei dormitoare si doua bai.

O locuinta destinata unei familii cu 3-5 membri > Proiect A05



Arhitectura pastreaza liniile simple si forma compacta a unei case traditionale romanesti combinata cu elemente moderne si spatii destinate tuturor activitatilor de zi.



Circulatia este gandita sa ofere o multitudine de avantaje. De exemplu, holul de intrare in locuinta ne permite sa accesam camara si bucataria fara a fi nevoiti sa traversam zona de zi. Un alt avantaj il reprezinta separarea zonei de zi de zona de noapte sau de lucru din parter.


Avand posibilitatea realizarii zonei de noapte la mansarda, putem transforma foarte usor camerele din parter in birouri sau camere de activitati pentru cei mici, prin desfiintarea peretelui despartitor dintre cele doua dormitoare.


Daca totusi spatiul ti se pare mult prea mare, exista si varianta desfasurata doar pe nivelul parterului > Proiect A02


Structura de tip framing


Constructia prezentata poate fi realizata atat in sistem de tip framing pe structura din lemn sau metal cat si in sistem clasic - zidarie si beton armat.

 

Structura de rezistenta a constructiei prezentata mai jos este realizata integral din lemn in sistem industrializat de tip framing. Acest sistem constructiv ne permite realizarea unei mansarde de tip open-space, care poate fi ulterior compartimentata cu pereti din materiale usoare (pereti gips-carton) nestructurale.



Cum functioneaza? Simplu! Dupa ce definitivam proiectul de arhitectura, toata structura din lemn este proiectata si calculata de catre un inginer structurist, cu ajutorul unui program special de calcul.


Dupa ce proiectul structurii de rezistenta este finalizat, acesta va transmite toate plansele tehnice catre atelier, acolo unde se vor debita / asambla panourile peretilor, grinzile cu zabrele ale planseului si fermele acoperisului.


Proiectarea structurii din lemn este realizata conform normativelor in vigoare, in baza Eurocod 5, prin programul RoofCon - TrussCon licentiat Mitek.


Asamblarea si montarea elementelor structurale este realizata cu placi multicui Mitek.



Revenind la mansarda, aceasta este o structura de tip open-space, realizata din ferme din lemn asamblate cu placi multicui Mitek. Avantajul acestui sistem este acela de a permite realizarea unor spatii deschise fara stalpi sau elemente de sprijin intermediare.


Montajul unei astfel de structuri este realizat in baza unui proiect tehnic, de catre o firma specializata in acest sistem constructiv. Montajul casei prezentate a fost realizat de catre HabitatEco Structuri - Case Bianca. Constructia poate fi vizualizata la sediul companiei din Balotesti - Ilfov.

 

Ne ocupam de intocmirea documentatiilor pentru obtinerea de Avize si Acorduri strict pentru lucrarile aflate sub contract cu biroul nostru de proiectare!

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page